Premijere | Bolje biti bogat i sretan

 

Bolje biti bogat i sretan

Nenni Delmestre

Premijera:LISTOPAD 2018

  Režija: NENNI DELMESTRE  
Autor teksta: OLJA SAVIČEVIĆ IVANČEVIĆ
   
Scenografkinja: LINA VENGOECHEA
Kostimograf: LINA VENGOECHEA
Glazba: LINA VENGOECHEA
Svjetlo: SINIŠA ČOVIĆ
   
Igraju: MIA VLADOVIĆ
  LIDIJA FLORIJAN
  SINIŠA NOVKOVIĆ
  STIPE RADOJA
  DONAT ZEKO
  ANETA GOTOVAC
  VANDA BOBAN JURIŠIĆ
  IVO PERKUŠIĆ
 
  Trajanje: 55 min
 

Što biste napravili da dobijete na kladionici ? Počeli su veliki planovi, je li tako?


Što bi uradio jedan sedamnaestogodišnjak da dobije maksimalan iznos na kladionici? Što bi sve kupio, koga bi prodao, bi li ga to učinilo ludo sretnim i postoji li išta što nam je draže i važnije od novca? Je li sreća u bogatom roditelju, dobitku na lotu, u ljubavi ili karijeri ili je ona osjećaj radosti i životnog zadovoljstva dostupan tek nekima, neka su od pitanja koja su i vječna i promjenjiva kao i odgovori na njih.


Mladić Dino je konačno dobio veliki iznos na kladionici, a vršnjakinja Kika mu pomaže da nađu nekog punoljetnog od povjerenja tko bi im taj iznos predigao – i tu počinju njihovi problemi.


Ovo je priča iz kvarta o dvoje sedamnaestogodišnjaka koji pravedniji svijet i pošteniju sreću sanjaju i traže u gradu koji se zove Split, u vremenu koje je današnje, među ljudima koje pozdravljamo na ulici, među nama.


Nova hit komedija Gradskog kazališta mladih „Bolje biti bogat i sretan“ na duhovit i urnebesno smiješan način progovara o našim svakodnevnim problemima, čežnjama, snovima i ograničenjima, o tome što je sreća za nas danas i ovdje.


ZA UZRAST: od srednje škole do djedova i baka