O DRAMSKOM STUDIJU ZA MLADE

 

Dramska studija za mlade (srednjoškolci, studenti i odrasli) startaju s radom u subotu 1. listopada 2016. u sljedecim terminima:

 

SREDNJOŠKOLCI

Voditelj: Vinko Mihanovic

- u 10:00 svi prošlogodišnji clanovi

- u 11:00 novi clanovi i svi prošlogodišnji clanovi Dramskog studija za djecu koji su tada išli u 8. razred

 

STUDENTI I ODRASLI

Voditelj: Siniša Novkovic

- svi novi i stari polaznici u 17:00

 

Prilikom upisa potrebno je donijeti pravilno popunjen i potpisan ugovor koji možete preuzeti OVDJE.

 

*ukoliko ste sprijeceni doci u navedenim terminima, prijavu možete izvršiti i putem telefona na broj 021/ 344 979 ili jednostavno doci u odgovarajucu grupu u iducem terminu održavnja radionice.

 

 

   
Dramski studio za mladež GKM-a okuplja srednjoškolce, studente te ostalu mladež (zaposlene i nezaposlene). Zbog brojnosti clanstva, rad se odvija u nekoliko skupina koje vode glumci Vinko Mihanovic i Siniša Novkovic. Redovite radionicke vježbe održavaju se subotom u jutarnjim i poslijepodnevnim satima u trajanju od dva školska sata po skupini, a po potrebi i cešce.
Polaznici se na radionicama upoznavaju sa svijetom kazališta i glume. Rad ukljucuje metode i tehnike dramske pedagogije (odgojna drama i odgojno kazalište) te osnove glumackog izricaja, scenski govor, scenski pokret, improvizacije i igranje uloga, a poseban se znacaj pridaje poticanju i razvoju kreativnosti kod mladih. 
 
 
Na kraju svakog polugodišta, polaznici svoj rad prezentiraju na sceni kazališta, najcešce u obliku kazališnih predstava. Predstave se igraju za publiku koju pozivaju polaznici studija, a ulaz je besplatan.
Do sada je uprizoreno nekoliko filmskih (Hitchcockov “Psycho”, Tarantinov “Pakleni šund”, Kubrickova “Paklena naranca” i “2001: Odiseja u svemiru”, de Palmin "Carrie"…) i književnih klasika (Krležini “Glembajevi”, “Mi djeca s kolodvora Zoo” Christiane F, "Price iz davnina" Ivane Brlic-Mažuranic, brojne moderne adaptacije klasicnih bajki…), dok su vecinu ostalih odigranih predstava osmislili sami polaznici na temelju vlastitih scenarija koji su nastali u radu na samim radionicama.
 
     
   
     
 
Dramski studio za mladež je realizirao i niz uspješnih predstava i scenskih prikaza poput “ST – Samo tako”, “Mracno kazalište”, “Tri price iz davnine”, “San Ivanjske noci”, “Victor ili djeca na vlasti”, “Dom Bernarde Albe” i “Romanca o tri ljubavi” te je pobrao niz nagrada i priznanja.
 
     
   
     
 
O uspješnom radu najbolje svjedoci iz godine u godinu iznimno veliki interes za upis u Dramski studio za mladež. Isto tako veliki broj polaznika poslije ovog studija upisuje glumacke akademije širom Hrvatske, dok jedan dio polaznika igra ili je igrao u brojnim hrvatskim serijama i sapunicama.
 
     
     
     
     

 

 

RASPORED RADA DRAMSKOG STUDIJA ZA MLADEŽ 1 ( dramski studio za srednjoškolce)
 
Voditelj: Vinko Mihanovic
glumac
e-mail: vinko.mihanovic@gmail.com
 

 
GRUPA A
subotom od 10:00 do 11:30
   
 
GRUPA B
subotom od 11:30 do 13:00
   
 
GRUPA C
subotom od 13:00 do 14:30
   
 

UPISI: 1. listopada 2016. u 10:00 svi prošlogodišnji clanovi
 
UPISI: 1. listopada 2016. u 11:00 novi clanovi i svi prošlogodišnji clanovi Dramskog studija za djecu koja su tada išli u 8. razred.

 

 

Više informacija na: http://web.vip.hr/vinko.mihanovic.vip/Studio.html

 

 

 

 

 

RASPORED RADA DRAMSKOG STUDIJA ZA MLADEŽ 2 (dramski studio za studente i odrasle)
 
Voditelj: Siniša Novkovic
glumac
e-mail: sinisanovkovic85@gmail.com
 

 
studenti
subotom od 15:30 do 17:00
   
 
studenti
subotom od 17:00 do 18:30
   
 
odrasli
subotom od 18:30 do 20:00
   
 

UPISI: 1. listopada 2015. u 17:00 svi novi i stari polaznici
 

Mjesecna clanarina iznosi 150,00 kuna.