Glumci | Mia Vladović

 

Mia Vladović

     
mia vladovic  

Diplomirala 2009. godine na Fakultetu humanističkih nauka u Mostaru-smjer gluma s predstavama Sluškinje (Jean Genet) u ulozi Solange, te radio-dramom Station Victory (Harold Pinter) u ulozi Kontrolora.

 

Kao polaznica Dramskog studija za mlade Gradskog kazališta mladih Split, vežu je lijepe uspomene i rad na predstavama San Ivanjske noći, Dom Bernarde Albe, Viktor ili djeca na vlasti (sve u režiji Gorana Golovka) za koju je dobila nagradu za najbolju žensku ulogu na Festivalu u Visu.

 

Ubrzo nakon povratka u Split sudjeluje kao vanjska suradnica Gradskog kazališta mladih Split u predstavama E, moj Pinokio! u ulozi Pinokia (Dražen Ferenčina), Ukradena lopta s ulogom djevojčice Mie (Petar Bosnić), te u alternaciji za ulogu Anđe u predstavi Predstava Hamleta u selu Mrduša Donja (Vanča Kljaković).

 

Uz kazalište, područje interesa joj je scenski pokret i suvremeni ples. Ljubav prema suvremenom plesu ostvarila je u predstavi Zoom in/Zoom out (Tihana Jovanić) s kojom je sudjelovala na Platformi mladih koreografa u Zagrebu, te druga gostovanja.

   

 

Sudjelovala na brojnim glumačkim i plesnim radionicama u Hrvatskoj i inozemstvu.

 

Smatra da još puno toga može i mora naučiti o kazalištu i ljudima. Voli ljeto, sunce, more, kreativan rad, upoznavati nove ljude…

 

Mia Vladović na Internetu

   
   

 

E-mail: greencabaret@gmail.com

 

Mobitel: 095 584 9808