Glumci |Vinko Mihanović

 

Vinko Mihanović

     
 

Prva kazališna predstava u kojoj je igrao je Euripidova ''Elektra'' u produkciji HNK Split u režiji Paola Magellija. Uloga kralja Egista koju je odigrao u navedenoj predstavi mu je jedna od najdražih uloga u karijeri. Od tada pa do danas odigrao gotovo 100 različitih uloga u više od 70 predstava, serija ili filmova. U dosadašnjoj karijeri je odigrao preko 3000 predstava.

 

1993. godine završio je Akademiju dramske umjetnosti u Zagrebu – smjer gluma. Iste godine napušta HNK Split gdje je radio tijekom studija te odlazi u HNK Rijeka. Po povratku iz Rijeke, kratko radi u GKL Split, a onda 1998. započinje suradnju s GKM Split, a od travnja 2001. i službeno je član profesionalnog glumačkog ansambla gdje i danas radi.

 

Igrao je u nekoliko serija (“Zabranjena ljubav”, ''Najbolje godine'', "Larin izbor", "Ruža vjetrova", ''Neki novi glumci'', "A Christmas in the sun'' /Božić na suncu/), TV drama ("Elektra", "Muka", "Passio"), filmova (''Lager Niš'', ''Nor love it as it was''), TV reklama ("Elite kava'', ''Samsung'') i spotova ("Parni valjak: Tanki živci").

   

 

Član Hrvatskog društva dramskih umjetnika (HDDU) i Hrvatskog centra za dramski odgoj (HCDO).

 

Osim kao glumac, u GKM Split angažiran je kao višegodišnji voditelj glumačkih radionica za mladež. Sudionik nekoliko kazališnih radionica eksperimentalnog kazališta “Les theatrales des jeunes en Europe” u Strassbourgu organiziranih od strane Vijeca Europe te radionica na temu “Theatre against the violence (Kazalištem protiv nasilja)" kao i glazbene radionice "Groove mix".

 

Prošao je i zahtjevnu audiciju za posao voditelja na HTV-u, ali je ipak ostao vjeran kazalištu. Radio i kao radijski voditelj te kao DJ. Organizator i pokretač nekoliko velikih ST partyja.

 

Strastveni ljubitelj filma, pop-rock glazbe i trcanja, stvari bez kojih bi mu život bio gotovo nezamisliv. Trčao brojne trke na 5.000m, 10.000m te 21.100m (polumaratone). Osvajač brončane medalje u svojoj kategoriji na trci ''Skalinada 2014''. Istrčao maraton u Parizu (42.195 metara) 2015. godine.

 

Pokretač je i realizator nekoliko projekta “Kazalištem protiv nasilja” i “STOP nasilju – Možemo i drugacije” koji su realizirani u splitskim domovima za djecu Maestral i Centru za odgoj Brda.

 

Web stranice glumca Vinka Mihanovića: http://web.vip.hr/vinko.mihanovic.vip

 

Vinko Mihanović na Internetu

   
   

 

Web stranice glumca Vinka Mihanovića: http://web.vip.hr/vinko.mihanovic.vip

 

E-mail: vinko.mihanovic@gmail.com

 

Telefon: 021 344 979