Bojan Brajčić

Bojan Brajčić

kontakt br:021/ 344 979

e-mail:bojan.brajcic@gkm.hr

Rođen u Splitu 1991. Glumom se počinje baviti upravo u Gradskom kazalištu mladih 2002. godine u sklopu dramskog studija GKM-a.

S umjetničkom organizacijom EDERED, 2005. godine odlazi u Irsku na interkulturalne dramske radionice za djecu i mlade, a iste godine glumi i u predstavi „Carevo novo ruho“ u režiji Ivana Lea Leme.

Magistrirao je Glumu na Umjetničkoj akademiji u Splitu 2014., a trenutno je na magisteriju iz Kazališne režije i radiofonije na Akademiji dramskih umjetnosti u Zagrebu.

Iako po vokaciji glumac, kreativne izazove traži i u glazbenom izričaju (svira gitaru i klavir, sklada popularnu i scensku glazbu), te literarnom izričaju (piše drame- prvijenac “Circulus Vitiosus” je objavljen na stranicama HNK Split kao djelo s izrazitom dramskom kvalitetom i kasnije postavljen u KMD Dubrovnik, a drama „Aleks“ je putem natječaja „Marin Držić“ preporučena zbog svoje kvalitete kao potencijalno uprizorenje).

Dobitnik je Ngrade hrvatskog glumišta za najbolje glumačko ostvarenje u lutkarskoj predstavi ili predstavi za djecu i mlade – Muška uloga.