Ivo Perkušić

Ivo Perkušić

e-mail:ravnatelj@gkm.hr

Rođen u Splitu gdje je završio osnovnu školu nakon koje klasičnu gimnaziju. Po završetku srednjoškolskog obrazovanja upisuje studij engleskog i talijanskog jezika s pripadajućim književnostima na Sveučilištu u Zadru gdje je diplomirao s odličnim ocjenama. Upisuje studij glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu kao pripadnik prve generacije novoosnovanog studija gdje je i diplomirao.

Tijekom studija glume, te po završetku, igrao je u nizu predstava različitih produkcija;

Decameron (HNK Split), Rosenkrantz i Guildersten su mrtvi (HNK Split), Kako vam drago (HNK Split), Učene žene (UMAS), Leda (HNK Šibenik),  Iza zatvorenih vrata (UMAS), Škrtičina (HNK Šibenik), Splitski akvarel (HNK Split), Seviljski brijač (HNK Split), Krčma, Alkar, Duga (GKM), Džingiskan i Miki Trasi (otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik), Mali princ (GKM Split), Životinjska farma (GKM), Timon Atenjanin (HNK Split), Kazališni sat (GKM), Čarobnjak iz Oza (otvaranje Međunarodnog dječejg festivala Šibenik), Burattino (otvaranje Međunarodnog dječjeg festivala Šibenik), Ivica i Marica (GKM), Dica (GKM), Važno je zvati se Ernešto (GKM), Princeza na zrnu graška (GKM), Lažljivac (HNK Šibenik), Aziz (HNK Split), Split in Space (GKM Split), Mačak u čizmama (GKM Split), Apokalipsa radnika (GKM Split).

Polazio je niz međunarodnih radionica o kazalištu i glumi, a u nekoliko navrata radionice koje je organizirao talijanski nobelovac Dario Fo, dramatičar, glumac i redatelj.

Uz engleski i talijanski aktivno govori i portugalski jezik, a služi se još s nekoliko njih. Uspješno se bavi pjevanjem te je nastupio na nekoliko domaćih festivala poput Zagrebačkog festivala, Splitskog festivala (pjesma Sad je dosta osvojila je nagradu za najbolji aranžman 2019.) te Šibenskog festivala. Izvodi i portugalsku glazbu FADO s kojom je imao niz zapaženih konecerata među kojima i nastupe s portugalskom fadisticom svjetskog glasa Anom Mourom koja je pjevala s glazbenicima poput Rolling Stonesa i Princea. DJ je na najboljoj radio postaji u Dalmaciji, Radio Dalmaciji.