Dramski studio za mlade i odrasle

Dramski studio za mlade i odrasle

 

Dramski studio za mlade i odrasle okuplja srednjoškolce, studente te ostale zaposlene ili nezaposlene polaznike. Zbog brojnosti članstva, rad se odvija u nekoliko skupina koje vode glumci Vinko Mihanović i Siniša Novković. Redovite glumačke vježbe održavaju se subotom u jutarnjim i poslijepodnevnim satima u trajanju od dva školska sata po skupini, a po potrebi i češće.
Polaznici se na radionicama upoznavaju sa svijetom kazališta i glume. Rad ukljucuje metode i tehnike dramske pedagogije (odgojna drama i odgojno kazalište) te osnove glumačkog izričaja, scenski govor, scenski pokret, improvizacije i igranje uloga, a poseban se značaj pridaje poticanju i razvoju kreativnosti kod mladih.

Na kraju svakog polugodišta, polaznici svoj rad prezentiraju na sceni kazališta, najčešće u obliku kazališnih predstava. Predstave se igraju za publiku koju pozivaju polaznici studija, a ulaz je besplatan.

Dramski studio za mlade je realizirao i niz uspješnih predstava poput “ST – Samo tako”, “Mračno kazalište”, “Tri priče iz davnine”, “San Ivanjske noći”, “Victor ili djeca na vlasti”, “Dom Bernarde Albe” i “Romanca o tri ljubavi” te je osvajao niz nagrada i priznanja.

O uspješnom radu najbolje svjedoči, iz godine u godinu, iznimno veliki interes za upis. Veliki broj polaznika poslije ovog studija upisuje glumačke akademije širom Hrvatske, dok jedan dio polaznika igra ili je igrao u brojnim hrvatskim serijama i sapunicama.

Voditelji / Raspored

Voditelj:Vinko Mihanović

email:

(Srednjoškolci)

GRUPA A subotom od 10:00 do 11:30

GRUPA B subotom od 11:30 do 13:00

GRUPA C subotom od 13:00 do 14:30

Voditelj:Sanja Crljen

email:

STUDENTI
subotom od 15:30 do 17:00

STUDENTI
subotom od 17:00 do 18:30

ODRASLI
subotom od 18:30 do 20:00

Mjesečna članarina iznosi EUR 30,00 (Prema fiksnom tečaju konverzije 7,53450)