Projekt 4,28 km/h

Projekt 4,28 km/h

Raspored

Kao najava ovogodišnjeg Festivala neobičnih obitelji, KLFM i Cirkorama u okviru programa Clubture dovode u Split radiofoničnu predstavu suvremenog cirkusa, temeljenu na audio dokumentarističkim zapisima autora i izvođača Ratka Bokića.

Kada se prepustiš ostvarivanju nematerijalnih želja, život poprima beskrajnu dimenziju.

“Projekt 4,28 km/h” autorsko je djelo Ratka Bokića. Za realizaciju ovog projekta, umjetnik se upustio u jedinstvenu avanturu pješačenja od Zagreba do mora, s ruksakom na leđima, izvodeći predstave po malim mjestima. Predstavu prati zvuk audio dokumentaraca, kojeg je snimio, te pokret manipulacije žonglerskim objektom, kojim gradi višedimenzionalan doživljaj. Vrlo zanimljiva, duhovita i inspirativna predstava koja narativom gledatelje uvlači u intimu neobičnog putnika i avanturista, istovremeno nas pozivajući da osvijestimo vlastite ideje i neke od njih, osobito one naizgled nerealne, ostvarimo, te učinimo svoj život autentičnim.

Projekt/događanje provodi se u okviru programa Clubture-HR programska razmjena i suradnja uz potporu Ministarstva kulture i medija RH, Zaklade Kultura nova, Gradskog ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo Grada Zagreba i Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva kroz program Centri znanja.
Izvedba predstave podržana je od strane Grada Splita.

 

Uloge:

Ratko Bokić

Autorski tim:

Autor i izvođač:Ratko Bokić

Psihologinja:Marijela Vučičić

Tehnička pomoć:Klara Barišić

Tonska obrada:Dalibor Piskrec

Likovno oblikovanje:Marin Remić

Produkcija:Cirkorama

Partner:KLFM