Ritina škola

Willy Russell

Ritina škola

Režija: Marko Torjanac

Raspored

Ritina škola, jedna od najpopularnijih komedija u domaćoj kazališnoj ponudi, izvodi se od 2014. godine te je među najizvođenijim i najnagrađivanijim predstavama u Hrvatskoj.

Svoj uspjeh okrunila je 2021. godineosvojivši Grand Prix – Veliku Lisku za najbolju komediju u regiji na 18. Međunarodnom festivalu komedije Mostarska Liska uMostaru.

U ovoj neodoljivoj romantičnoj komediji pratimointeligentnu i britku frizerkuRitu koja osjeća da joj u životu nešto nedostaje zbog čega upisuje večernji tečaj književnosti.

Na njemu nailazi na profesora Pravdana koji je pak toliko rezigniran da mu više ništa ne nedostaje. Ili je bar tako mislio dok nije sreo Ritu koja okreće naglavce ne samo cijelu povijestknjiževnosti, već i njegov život, a na koncu i svoj.

Ritina škola jedna je od najizvođenijih suvremenih komedija u svijetu, a u produkciji Kazališta Planet Artadaptirana je za Hrvatsku.

Što je znanje, zašto je ono uopće potrebno i čemu ono služiu zemljiu kojoj su zatvori puni doktora i profesora… samo su neka od pitanja s kojima se njih dvoje susreću, svaki sa svoje strane katedre, na tečaju književnosti koji ih oboje mijenja.

Ritina školagovori nam o tome što se događa kad se odjednom pojavi djevojka koja – želi znati, želi shvatit, želi skužit…sve!!

Vežite se! Rita nas vodi na najluđi tečaj književnosti ikada!

Willy Russell za Ritinu školu dobio je Nagradu Lawrence Olivier za najbolji dramski tekst 1980. godine.

 

Uloge:

Pravdan:Marko Torjanac

Rita:Vanda Winter