Tako nam Bog pomogao

Hrvoje Korbar

Tako nam Bog pomogao

Režija: Hrvoje Korbar

Raspored

KAZALIŠTE PLAYDRAMA

TAKO NAM BOG POMOGAO, Hrvoje Korbar prema motivima knjige SummaAtheologiae Borisa Dežulovića

Nagrada na 47. DANIMA SATIRE „Fadila Hadžića“ u Kerempuhu:

STIPE JELASKA – Nagrada “Sabrija Biser” za mladog glumca do 28 godina

3 nagrade na 33. MARULIĆEVIM DANIMA – FESTIVALU HRVATSKE DRAME:

NAGRADA PUBLIKE – PlayDrama, Split

NAGRADA ZA GLUMAČKO OSTVARENJE – Stipe Radoja za ulogu Boga u predstavi „Tako nam bog pomogao“ Borisa Dežulovića u režiji Hrvoja Korbara i produkciji PlayDrame iz Splita.

NAGRADA ŽIRIJA ČITATELJA SLOBODNE DALMACIJE – Stipe Jelaska za ulogu anđela Gabrijela u predstavi “Tako nam Bog pomogao” prema motivima knjige “Summaatheologiae” BorisaDežulovića u režiji Hrvoja Korbara i izvedbi PlayDrame iz Splita

 IZ MEDIJA:

Slobodna Dalmacija, Jasmina Parić:  Vrsna dramatizacija i odlični glumci – Traje sat i četrdeset minuta bez pauze, a gledatelj ima osjećaj da je proteklo upola manje vremena i želi još. ‘Tako nam Bog‘ pomogao je nešto što morate pogledati!

Odličnu, pametnu i duhovitu predstavu “Tako nam Bog pomogao” premijerno je u Teatrinu izvelo splitsko kazalište PlayDrama. Mladi zagrebački redatelj Hrvoje Korbar (koji ima i splitskih korijena) te troje njemu generacijski bliskih glumaca, Stipe Radoja, Donat Zeko i Stipe Jelaska, realizirali su ovu satiru prema motivima knjige “SummaAtheologiae” Borisa Dežulovića.  U prvom redu valja istaknuti vrsnu Korbarovu dramatizaciju. Iz golemog Dežulovićeva opusa posvećenog paradoksima vezanim uz crkvu u Hrvata odabrao je katkad samo motiv, katkad nekoliko rečenica ili one tekstove koji imaju dramski potencijal. Na temelju tog izbora konstruirao je vlastitu priču o nebeskoj obitelji koja je ujedno, kao njezina slika i prilika, karikirana patrijarhalna dalmatinska familija.

 

Uloge:

Stipe Jelaska

Stipe Radoja

Donat Zeko

Autorski tim:

Scenografkinja i kostimografkinja:Katarina Perić

Glazba:Matko Botić i ansambl predstave

Oblikovatelj svjetla:Elvis Butković