GKM osvojio 12. Bobijeve dane smijeha

GKM osvojio 12. Bobijeve dane smijeha

Na upravo održanom festivalu Bobijevi dani smijeha u Zagrebu, nagradu za najbolju predstavu dobila je predstava “Zakon Zagore” autora i redatelja Ivana Lea Leme u u produkciji Gradskog kazališta mladih iz Splita. Riječ je o predstavi kojoj uspijeva ono najteže – potpuno komunicirati s publikom, a pritom biti i umjetnički relevantnom. Izvrstan tekst i lepršava režija Ivana Lea Leme čini ovu ljubavnu Odiseju kroz našu recentnu prošlost pravom poslasticom u kojem niti jedan element kazališnog izričaja ne zaostaje: od sjajnih glumačkih izvedbi, preko upečatljivih scenografije, kostimografije i šminke, sve do efektne glazbe, scenskog pokreta i oblikovanja svjetla. Izražavamo veliku radost što smo kroz Zakon Zagore mogli uživati u potpunom kazališnom iskustvu i nadamo se da će što veći broj publike diljem Hrvatske imati tu istu priliku.

Isto tako glumica splitskog GKM-a Lidija Florijan dobila je nagradu za svoj dio uloge Anđelije u Zakonu Zagore Lidijina izvedbe protagonistice Anđe zrači glumačkom sigurnošću, a krase je i brojni, savršeno odmjereni izvedbeni naglasci kojima svom liku daje na dodatnoj upečatljivosti. Lidija kroz predstavu lakoćom proživljava i, do granice neprepoznatljivosti, nekoliko glumačkih transformacija u manje epizodne uloge i u kompletno izvrsnom ansamblu izdvojila se svojom interpretacijom.

Nagrađena je i Mia Vladović, također kao Anđelija u istoj predstavi. U Anđinom životnom razdoblju prve tjelesne konzumacije s ljubavlju svog života Antom. Mia taj trenutak proživljava kroz fenomenalno interpretiran poetski monolog koji u suigri s drugim glumicama dobiva posebno značenje.