GKM u ZKM-u

GKM u ZKM-u

Naše glumice Mia Vladović, Nada Kovačević i Vanda Boban Jurišić gostuju u Zagrebačkom kazalištu mladih 7. i 8. ožujka 2020. s predstavom MA-MA.

Naše ideje i predodžbe o majčinstvu zbroj su naslijeđenih uvjerenja od prethodnih generacija majki u obitelji, nebrojenih dobronamjernih savjeta svih onih žena koje su u našoj okolini već stekle taj status, mora knjiga, članaka i crtica na tu temu. No, govorimo li doista o onim bitnim i ključnim stvarima kada govorimo o majčinstvu? Što prešućujemo, misleći da nije podobno ili dostojno? Čega se bojimo? Kako nas sustav tretira u našem postajanju majkama? Što nas u majčinstvu smeta, ljuti ili čini bespomoćnima? Što nam se podrazumijeva, a što nam se čini nesavladivim? Kako se nosimo sa svime time u početku majčinstva? I što je, za to vrijeme, s našim partnerima? A što sa svima ostalima oko nas ukoliko se odlučimo ne biti majka?

MA-MA je putovanje kroz ova i mnoga druga pitanja, ponikla iz vlastitog iskustva autorica predstave, u preplitanju priča, razmišljanja, situacija i stanja, od smijeha do suza i natrag.

Više o gostovanju.