Teške ljubavi

Teške ljubavi

Hrvatsko narodno kazalište u Splitu i Gradsko kazalište mladih Split u koprodukciji

Zbrika pripovjedaka Teške ljubavi Itala Calvina u dramatizaciji Ivana Penovića i režiji Aleksandra Švabića prikazuje se kao kazališni komad na ovogodišnjem Splitskom ljetu.

Premijera: 27. srpnja 2020.

Riječ je o prvoj koprodukciji Gradskog kazališta mladih i festivala Splitsko ljeto.

U predstavi sudjeluju: Vanda Boban Jurišić, Lidija Florijan, Ana Gruica Uglešić, Nada Kovačević, Mijo Jurišić, Pere Eranović i Luka Čerjan.

Na Festivalskoj pozornici zajedničkim umjetničkim i tehničkim snagama donosimo zanimljiv prikaz ljudske potrebe da vole i bude voljeni, baš kako piše Italo Calvino kroz devet kratkih pripovijetki u kojima različite situacije uobličuje u bravurozno podatnu umjetničku prozu. Iako prvenstveno poznata po svojim eksperimentiranjem formom i sklonosti postmodernističkim poigravanjima u ovoj zbirci objavljenoj početkom sedamdesetih godina prošlog stoljeća Calvino koristi tradicionalno pripovijedanje pokazujući pri tom kako je vičan suptilnom psihološkom portretiranju i poetiziranju.

Mi Vam donosimo predstavu suvremene poetike koja se poigrava Calvinovim situacijama i tekstom na vlastiti način.

U vremenu punom izazova i nesigurnosti jedno je sigurno, ujedinjeni u umjetnosti idemo naprijed i stvaramo za našu publiku.